Sponsors

Analiza Fundamentala




Analiza fundamentala se refera la studiul elementelor de baza ce influenteaza economia unei entitati anume. Este o metoda de studiu ce incearca sa previzioneze modificarea pretului si trendul pietei prin analizarea indicatorilor economici, politicilor de guvernare si a factorilor sociali (pentru a mentiona cateva elemente) dintr-un ciclu de business.

Daca va ganditi la pietele financiare ca la un ceas mare, fundamentalele sunt rotitele si arcurile ce misca limbile ceasului. Oricine merge pe strada poate privi la acest ceas si sa va zica cat este ora acum, dar un fundamentalist va poate spune care este mecanismul care muta limbile ceasului pe masura trecerii timpului (similar, care este mecanismul de miscare a preturilor in viitor).

Sunteti un tehnician sau un fundamentalist?
Exista o tendinta de a clasifica investiorii in doua scoli distincte de analiza a pietei – fundamentali si tehnici. In realitate, majoritatea traderilor folosesc o abordare mixta a celor doua curente.
Fundamentalistii pot sa urmareasca sporadic diferitele semnalele provenite din evolutia grafica a preturilor, in timp ce putini tehnicieni isi permit sa ignore complet amenintarile datelor economice, deciziile politice critice sau aspecte diferite ale problemelor societatii ce influenteaza preturile.

Anticiparea conditiilor economice folosind modele
Analiza fundamentala este o cale foarte eficienta de a prevedea conditiile economice, dar nu neaparat si preturile exacte ale pietei. Studiul prognozei de evolutie a produsului intern brut sau al ratei de angajare  va poate oferi o imagine destul de clara despre sanatatea unei economii si a fortelor care o dirijeaza. Cu toate acestea, aveti nevoie de o metoda suplimentara de a traduce aceste informatii puncte specifice de intrare/iesire in piata.
Un investitor care studiaza pietele folosind analize fundamentale va crea de obicei modele pentru a formula o strategie de tranzactionare. Aceste modele folosesc de obicei ca baza un set de date empirice si incearca sa prevada comportarea pietei, sa estimeze preturile viitoare si sa genereze astfel semnale de tranzactionare.

Nu va lasati sufocat de analiza prea detaliata

Prognoza modelelor de evolutie este arta si stiiinta in acelasi timp si presupune atat de multe abordari incat traderii pot fi coplesiti. Poate fi dificil sa decideti momentul in care informatiile sunt suficiente pentru a initia cu incredere o tranzactie. Multi traderi aleg in acest stadiu sa apeleze la analiza grafica pentru a obtine semnale de intrare in piata.

Studiati mai intai elementele fundamentale

Analiza fundamentala include toate elementele care influenteaza evolutia unei tari si a monedei sale. De la rata dobanzii si politica bancii centrale pana la catastrofe naturale, elementele fundamentale sunt un mix dinamic de planuri distincte, comportamente neregulate si evenimente neprevazute.
Cu toate acestea, nu orice evolutie din tara respectiva se va oglindi si in moneda ei. Incercati sa identificati care sunt factorii cu cea mai mare influenta in acest mix in loc sa urmariti absolut toate informatiile aparute.

Comentarii

Sponsors

Postări populare de pe acest blog

Metatrader 4 Pentru Toti

O Scurta Introducere:Strategii Forex

 Home