Sponsors

Ce este Force Index Indicator ?

Este un indicator de tip oscilator dezvoltat de Alexander Elder, si descris in cartea sa Trading for Living, folosit pentru a masura puterea din piata, atat in crestere cat si in scadere, precum si posibile puncte de inversare. Pentru calculul sau sunt utilizate datele considerate de Elder ca fiind cele mai importante in piata: directia de miscare a pretului pretului, amploarea si volumul tranzactiilor, care sunt aproximate cu ajutorul unei medii mobile. Pretul este cel care determina trendul, iar volumul da informatii asupra intensitatii. Utilizarea mediei mobile contribuie la gasirea momentului potrivit pentru a deschide sau inchide o pozitie, iar perioada ideala pentru calcul este 13.
Formula de calcul are la baza faptul ca miscarile din piata se caracterizeaza prin directie, amploare si volum: daca pretul de inchidere curent este mai mare decat cel precedent, atunci forta in piata este pozitiva, iar daca pretul de inchidere actual este mai mic decat cel precedent, atunci este negative. De aceea cu cat diferenta dintre preturi si volumul tranzactiilor este mai mare, forta in piata este mai mare. Prin urmare, combinand aceste trei aspecte importante din piata, Force Index va fi de forma unui oscilator care fluctueaza intre zone negative si pozitive.
Pentru aflarea lui Force Index pentru o anumita perioada, scadem pretul de inchidere precedent din cel curent si il inmultim cu volumul.
FORCE INDEX (u) = Volume (u) x (( MA ( ApPrice, N,u ) – MA( ApPrice, N,u-1))
Iar termenii din formula sunt:
  • Force Index (u) = Force Index al pretului curent
  • Volume (u) = Volumul curent
  • MA(ApPrice, N,u) = media mobila curenta pentru N perioade: poate fi exponentiala, simpla, ponderata, etc.
  • ApPrice = pretul aplicat
  • N = numarul de perioade folosite
  • MA( ApPrice,N, u-1) = orice medie mobila precedenta

Comentarii

Sponsors

Postări populare de pe acest blog

Metatrader 4 Pentru Toti

O Scurta Introducere:Strategii Forex

 Home